HOOFDDORP - De honkballers van de San Francisco Giants hebben een 3-0 voorsprong genomen in de World Series. De ploeg van manager Bruce Bochy was zaterdag in Detroit met 2-0 te sterk voor Tigers.

Hunter Pence en Gregor Blanco scoorden in de tweede inning de enige runs van de wedstrijd. Startende werper Ryan Vogelsong gooide 5 2/3 puntloze innings en kreeg de overwinning op zijn naam. De 35-jarige Vogelsong heeft nu een 3-0 record met een 1.09 ERA in deze play-offs.

“Het heeft allemaal met vertrouwen te maken”, meent pitcher Tim Lincecum die 2 1/3 innings gooide met drie strikeouts als vervanger van Vogelsong. De World Series-kampioen van 2010 won voor de zesde keer op rij een wedstrijd in de play-offs, een clubrecord.

De verwachting was dat de aanval van Detroit in eigen huis en tegenover een rechtshandige werper dan eindelijk tot leven zou komen. De ploeg van manager Jim Leyland kwam echter slechts tot vijf honkslagen.

Miguel Cabrera

Triple Crown-winnaar Miguel Cabrera had in de vijfde inning nog de beste mogelijkheid. De 32-jarige slugger kwam aan slag met alle honken bezet, maar sloeg de bal hoog in de lucht voor een eenvoudige vangbal.

Het vierde duel staat zondagavond op het programma in Detroit. San Francisco is nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap en geeft het vertrouwen aan startende werper Matt Cain. Max Scherzer start op de heuvel voor Detroit.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl