VENLO - NAC Breda heeft een roerige week, na het ontslag van trainer John Karelse, zaterdag afgesloten met een belangrijke zege.

De beslissing van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer in de 61e minuut was terecht, de rode kaart die hij Jordens Peters gaf voor de overtreding op Ton Beugelsdijk was overdreven.

In de 88e minuut werd het nog 2-0 door Mike van Duinen. Dertien thuiswedstrijden had ADO Den Haag niet meer gewonnen.

Willem II stond voor aanvang van de tiende speelronde in de eredivisie op 32 uitduels zonder winst op het hoogste niveau.

In de eerste helft tussen beide elftallen had het er alle schijn van dat deze negatieve reeksen niet doorbroken zouden worden.

Op een spectaculaire volley van Aaron Meijers in de tweede minuut volgden 43 minuten steriel voetbal op een door beide kanten klein gehouden speelveld.

Kansloze schoten

Aan beide kanten kwam er niet meer dan wat kansloze schoten uit, de meeste over de doelen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk onveranderd. Tot Wiedemeijer in de 61e minuut gedecideerd naar de stip wees.

Bij een hoekschop van Chery vloog de bal ver voorbij de meute in het zestienmetergebied. Daar duwde Jordens Peters Tom Beugelsdijk van zich af.

De ADO-middenvelder viel languit voorover tegen het gras. De Tilburgse dader werd zwaar bestraft met de rode kaart. Danny Holla schoot de penalty onberispelijk in, 1-0.

Beslissing

In feite was het duel daarmee beslist. Met een numerieke meerderheid ging ADO drukken met als doel een definitieve beslissing af te dwingen, maar dat lukte pas in de slotminuten. In de 88e minuut was Mike van Duinen succesvol.

Met de krappe zege op Willem II behaalde ADO de eerste thuiszege van het seizoen en kon een punt worden gezet achter de reeks van dertien eredivisieduels zonder zege sinds Groningen in april. Voor nummer Willem II (zes punten uit tien duels) kwam de serie uitwedstrijden zonder winst op 33.