HOOFDDORP - Zowel eigenaar Silvio Berlusconi als vicevoorzitter Adriano Galliani van AC Milan staat nog achter trainer Massimiliano Allegri, de zwakke start van het seizoen ten spijt. 

Dat zegt Galliani tegen Reuters in een reactie op de geruchten dat de coach moet vertrekken vanwege de slechte resultaten.

De ‘Rossoneri’ beginnen het duel met Genoa van zaterdag als de nummer vijftien van de Serie A. Woensdag verloor de club van Nigel de Jong en Urby Emanuelson ook nog eens van Malaga in de Champions League.

“Deze coach helpt ons door deze periode heen”, laat Galliani weten. “Ik treed momenteel niet zoveel in de publiciteit, omdat ik toch alleen maar vragen krijg over de trainer. Allegri is niet het probleem. Iedereen in de leiding denkt er zo over.”

Allegri zelf ging vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen Genoa in op de berichten dat Milan reeds een shortlist heeft opgesteld voor zijn opvolging.

“Ik hoop niet dat ik word ontslagen, ik zal dat niet als een bevrijding zien. Dat is het pas als we stijgen op de ranglijst. Of ik een goede relatie heb met Galliani? Ik spreek hem elke dag.”