HOOFDDORP - In de aanloop naar de derby van Liverpool van zondag heeft manager David Moyes van Everton hard uitgehaald naar Luis Suarez, die zich volgens de coach vaak te makkelijk zou laten vallen.

Volgens Moyes is de aanvaller van Liverpool door zijn gedrag een van de spelers die ervoor kan zorgen dat de fans zich afkeren van het voetbal.

“Supporters houden niet van oneerlijk spel. Als iemand hands maakt, is het logisch dat er wordt geappelleerd, maar mensen hebben er een hekel aan als spelers zelf iets forceren", zegt de manager in The Guardian.

Moyes kan zich de derby van vorig seizoen nog goed voor de geest halen. Everton speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man nadat Jack Rodwell de rode kaart kreeg voor een faire tackle op Suarez.

“Iedereen heeft het over het grote aantal kaarten in deze derby, zonder te kijken of de beslissingen wel juist waren. Suarez maakte vorig jaar een schwalbe, dat verpestte onze wedstrijd, het werd 0-2. Of ik een herhaling vrees? Ja, want Suarez heeft een bepaalde reputatie.”

"Mijn kritiek is in algemene zin bedoeld, maar zo heel veel spelers maken zich er niet schuldig aan."

Suarez haalde zich onlangs al de woede op de hals van manager Tony Pullis. De coach van Stoke City wilde dat de Uruguayaan geschorst zou worden na een vermeende schwalbe.