UTRECHT - FC Utrecht blijft goed presteren in de eredivisie. De ploeg van coach Jan Wouters won vrijdag in eigen huis met 1-0 van FC Groningen en klimt naar plek vier in de eredivisie.

Nana Asare fleurde zijn rentree in de basiself op met het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Ghanees was vorig weekeinde tegen ADO Den Haag op de bank gezet, omdat hij te laat was.

Hij bezorgde Utrecht met zijn treffer de tweede thuiszege van het seizoen. Eerder werd PSV met 1-0 naar Eindhoven teruggestuurd.

Dat Utrecht het voor eigen publiek lastig heeft, bleek echter ook tegen Groningen. De ploeg had dat ook deels aan zichzelf te wijten omdat er gewoonweg te weinig kansen werden gecreëerd.

Utrecht mocht zelfs van geluk spreken dat het niet met een achterstand de rust in ging.

De Leeuw

De Groningse clubtopscorer Michael de Leeuw (vier goals) had zijn ploeg na 24 minuten op voorsprong moeten zetten, maar hij tikte de bal, na een mooi passje van Andraz Kirm, vrij voor doelman Robbin Ruiter net naast.

Een kwartier later had De Leeuw een strafschop moeten krijgen, toen Jan Wuytens hem beentje lichtte. Arbiter Eric Braamhaar zag er echter niets in. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf deed Utrecht van zich spreken. Adam Sarota en Tommy Oar schoten nipt over.

Asare

Ook na rust viel er in de Galgenwaard niet veel te beleven. De treffer van Asare na een klein uur spelen was, op een spectaculaire omhaal van Jacob Mulenga die net voorlangs ging na, één van de spaarzame hoogtepunten.

De middenvelder plaatste een goede voorzet van Alexander Gerndt in de verre hoek achter doelman Luciano: 1-0.

De ploeg van trainer Robert Maaskant kwam die treffer in het vervolg niet meer te boven. Invaller Paco van Moorsel, voor de geblesseerde De Leeuw, kwam een kwartier voor tijd met een schot van afstand dat via Ruiter over ging nog het dichtst in de buurt.