AMSTERDAM - In navolging van het OM in Amsterdam, start de Italiaanse Justitie een eigen strafrechtelijk onderzoek tegen Edgar Davids. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. De Juventus-middenvelder wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin Sarah H. zwaar te hebben mishandeld.

Officier van justitie Guarinello uit Turijn heeft maandag contact gehad met de advocaat van Sarah, mr. A. Moszkowicz, en er op aangedrongen zo snel mogelijk naar Italië te komen. De aanklager wil dat de vrouw ook in Turijn aangifte doet tegen Davids, zodat justitie stappen tegen hem kan nemen.

Twee weken geleden deed Sarah H. al in Amsterdam aangifte tegen Davids wegens zware mishandeling en bedreiging met de dood. Het gaat in de aangifte om acht gevallen van mishandeling, waarvan ongeveer de helft zich in Turijn afspeelde. De mishandelingen zijn volgens Sarah H. medio 1999 begonnen. De ex-Ajacied en Sarah H. kregen in 1998 een relatie.

Geschopt

De laatste keer dat het 23-jarig fotomodel zou zijn mishandeld was op 11 februari, twee dagen voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Oranje in Eindhoven. Volgens eigen zeggen zou Sarah in Diemen door Davids vol in haar gezicht zijn geschopt.

/SPORTJustitie start strafrechtelijk onderzoek naar Davids