HOOFDDORP - Giedo van der Garde heeft vrijdag bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van India de negentiende tijd genoteerd.

De 27-jarige Nederlander van Caterham, die in totaal twintig ronden reed, eindigde daarmee net onder zijn teammaat Vitaly Petrov.

Dat is een knappe prestatie, want Van der Garde is niet bekend met het circuit. Bovendien was het verschil met de Rus slechts twee tiende van een seconde. Esteban Gutierrez van Sauber, dat een betere wagen heeft dan Caterham, moest zijn meerdere erkennen in de Nederlander.

Eerder dit seizoen nam Van der Garde al in China, Japan en Zuid-Korea deel aan de eerste vrije training.

Hij hoopt volgend jaar een stoeltje te bemachtigen bij Caterham. Nog een jaar in de GP2 is geen optie voor hem, zo zegt Van der Garde deze week in het magazine van NUsport.

Vettel

De snelste tijd op het Buddh International Circuit werd geklokt door Sebastian Vettel. De coureur van Red Bull Racing troefde Jenson Button met drie tiende van een seconde af. Fernando Alonso klokte de derde tijd, voor Mark Webber.

Ook tijdens de tweede vrije training toonde Vettel zich de snelste. Dit keer legde Webber beslag op de tweede plaats. Alonso was opnieuw derde, voor Nico Rosberg en Kimi Raikkonen.

Van der Garde kwam niet in actie tijdens de tweede sessie.

Vettel is de laatste weken op dreef. Hij won de laatste drie races en veroverde daardoor de leiding in het kampioenschap op Alonso.

In het magazine van NUsport staat deze week een interview met Van der Garde. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.