HOOFDDORP - De honkballers van de San Francisco Giants kennen een perfecte start in de World Series.

In het eigen AT&T Park werd Detroit Tigers donderdag in de tweede wedstrijd met 2-0 verslagen. De thuisploeg scoorde twee punten, verdeeld over de zevende en achtste inning.

De Giants staan nu op een 2-0 voorsprong in de best-of-seven-series.

Grote man aan de kant van de Giants was werper Madison Bumgarner. In zeven innings stond hij slechts twee runs toe. Net nadat Hunter Pence de score had geopend voor San Francisco, werd Bumgarner gewisseld voor Ryan Theriot.

Die gooide twee foutloze innings, terwijl zijn teamgenoot Angel Pagan in de achtste slagbeurt de eindstand op het scorebord zette.

Weinig kans

De Giants zitten in een geweldige flow, waar de Tigers tot op heden nog geen antwoord hebben gevonden. In de afgelopen vijf duels scoorden de Giants dertig punten en ze stonden in drie wedstrijden tegen de St. Louis Cardinals en de twee duels met Detroit slechts vier punten toe.

De statistieken geven de Tigers niet veel kans om nog terug te komen. Van de 51 teams die in het verleden met 2-0 achterkwamen, verloren er 41 de World Series. Het derde duel staat zaterdag in Detroit op het programma.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl