LONDEN - Bobby Julich heeft ontslag genomen als ploegleider van de Britse wielerploeg Team Sky. De Amerikaan heeft toegegeven in zijn actieve carrière als wielrenner doping te hebben gebruikt.

Dat meldt de wielerploeg donderdag. Sky kondigde onlangs aan dat alle renners en stafleden een verklaring moesten ondertekenen, waarin zij bevestigden nooit betrokken te zijn geweest bij dopingpraktijken.

Julich meldde zich daarop bij teambaas David Brailsford. Die noemt het besluit van de Amerikaanse trainer dapper. ''We begrijpen dat dit een moeilijke stap voor hem is geweest en we gaan ons best doen om het te steunen."

Verloofde

De veertigjarige Julich was twee jaar lang in dienst van Sky. Hij werd derde in de Tour de France van 1998, maar laat in een verklaring aan Cyclingnews weten dat die prestatie met verboden middelen werd bereikt.

"Ik heb de beslissing genomen om meerdere keren EPO te gebruiken tussen augustus 1996 en juli 1998. Ik wist dat het fout was, maar het was zo gebruikelijk in het peloton en ik accepteerde de ernst van de situatie."

"Tijdens de Tour van 1998 kwam mijn verloofde (nu mijn vrouw) er via de vrouw van een andere renner achter dat ik gebruikte. Ze was er nooit onderdeel van geweest en vertelde me dat onze relatie over zou zijn als ik er niet mee zou stoppen. Dat leek me een goede reden om op te houden."

Julich reed in 1995 en 1996 samen met Lance Armstrong, die vanwege het USADA-dopingrapport zijn zeven Tourzeges kwijt is, bij Motorola. De jaren daarna kwam hij uit voor Cofidis.