HOOFDDORP - Serena Williams is doorgedrongen tot de halve finale van de WTA Championships in Istanbul. De Amerikaanse versloeg Victoria Azarenka met twee keer 6-4.

Williams had eerder al Angelique Kerber en Na Li verslagen. De Wit-Russin had bij winst op de Amerikaanse zeker het jaar afgesloten als nummer één van de wereld.

De partij was een herhaling van de spectaculaire finale van de laatste editie van de US Open. In de eerste set hielden beide speelsters elkaar lang in evenwicht. Williams was in de slotfase net iets beter.

Azarenka begon sterk aan de tweede set en kwam op een 3-0 voorsprong. Williams vocht zich echter terug en stapte na ruim anderhalf uur als winnares van de baan.

Vermoeidheid

Azarenka moet vrijdag met Na Li uitmaken wie er als tweede uit de rode groep naar de laatste vier gaat. De Chinese was in de Turkse stad veel te sterk voor Kerber: 6-4, 6-3. De Duitse is na haar derde nederlaag uitgeschakeld.

Kerber, die woensdag een marathonpartij van Azarenka verloor, begon goed aan de partij en kwam zelfs op een 4-2 voorsprong. Vervolgens sloeg de vermoeidheid echter toe bij de nummer vijf van de wereld. Ze won in de eerste set geen game meer en gaf ook in het tweede bedrijf meteen het initiatief uit handen.

Na Li maakte daar dankbaar gebruik van en profiteerde vooral van de matige opslagbeurten van Kerber. Ze pakte slechts vijf van de 28 punten op haar tweede service. Kerber kwam pakte op 5-1 nog wel twee games, maar verder liet de nummer acht van de wereld het niet komen.