LEAFIELD - Caterham F1 stelt Giedo van der Garde nog meer kilometers in een Formule 1-wagen in het vooruitzicht. Het Britse team heeft de Nederlander aangesteld voor de Young Driver Test van 6 tot en met 8 november op circuit Yas Marina in Abu Dhabi.

Door Ronald van Dam

“Eén ding is zeker: ik doe geen GP2 meer, daar ben ik nu echt klaar mee”, zegt de test- en reserverijder van Caterham in het nieuwe magazine van NUsport.

Afgelopen seizoen had Van der Garde niet de beschikking over een topauto in de GP2; meedoen om de titel zat er daarom niet in.

“Op een gegeven moment hebben we de auto aan de achterkant één centimeter naar beneden gezet. Dat is veel, maar het werkte. Uiteindelijk was het een van de snelste auto’s en wonnen we de laatste race. Daar waren ze heel tevreden over, ook Tony Fernandes, de grote baas van Caterham. Nu is het doel om vol door te knallen naar de Formule 1.”

India

De afgelopen Grands Prix mocht Van der Garde op de vrijdag al deelnemen aan de eerste vrije training, zo ook komende vrijdag in India.

“Ik denk dat ik een goede kans maak om voor Caterham, het team waar ik nu test- en reserverijder ben, volgend jaar races te gaan rijden. Er is nog wel een andere mogelijkheid, daar laat ik me verder niet over uit, maar Caterham is de meest realistische optie voor volgend jaar.”

Van der Garde zal tussen 6 en 8 november ook deelnemen aan de Young Driver Test op het circuit Yas Marina in Abu Dhabi. Hij neemt de eerste twee dagen voor zijn rekening.

Het volledige interview met Giedo van der Garde, over onder meer Michael Schumacher, Lewis Hamilton en de potentie van Caterham, staat in het nieuwe magazine van NUsport. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.