HOOFDDORP - Adam Maher heeft een verbeterd contract getekend bij AZ. De nieuwe verbintenis van Maher loopt net als zijn vorige contract tot medio 2015.

Dat maakte AZ donderdagmiddag bekend op de clubsite.

De negentienjarige Maher, die vorig seizoen werd uitgeroepen tot grootste talent van de eredivisie, wordt beloond voor zijn goede prestaties.

Afgelopen zomer sprak Maher tegenover NUsport nog zijn teleurstelling uit over het uitblijven van een beter contract.

''Ik ben volgens mij de minst betaalde speler hier'', zei hij in juli. Maher hoopte toen op een vertrek naar PSV, dat interesse toonde maar niet concreet werd.

De in Marokko geboren Amsterdammer richtte zich vervolgens weer op AZ. Hij kwam inmiddels ook al twee keer uit voor het Nederlands elftal.

Dragende speler

''Als een speler boven verwachting goed presteert, zijn wij van mening dat hij daarvoor beloond mag worden”, laat technisch directeur Earnest Stewart optekenen. “Adam heeft afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt bij AZ, van jeugdtalent tot dragende speler. We hopen dat hij deze stijgende lijn nog lang volhoudt.”

Maher zelf is vanzelfsprekend ook opgetogen. “Van tevoren had ik ook niet kunnen bedenken dat mijn persoonlijke ontwikkeling zo snel zou gaan en dat ik zelfs voor het Nederlands elftal gespeeld zou hebben.''

''Vanaf nu is het vooral belangrijk dat we met AZ de draad weer oppakken en ik hoop daar zeker een flinke steen aan bij te dragen.”

De Alkmaarders staan na negen speelronden slechts dertiende in de eredivisie.