HOOFDDORP - De honkballers van de San Francisco Giants hebben woensdag een 1-0 voorsprong genomen in de World Series.

Pablo Sandoval schreef historie door in de met 8-3 gewonnen wedstrijd tegen Detroit Tigers drie homeruns te slaan.

‘Kung Fu Panda’, zijn bijnaam, voegt zich daarmee in een bijzonder rijtje. De derde honkman van de Giants is slechts de vierde speler in de historie met drie homeruns in een World Series-wedstrijd. Babe Ruth, Reggie Jackson en Albert Pujols gingen hem voor.

Twee van Sandovals homeruns kwamen op het gooien van Tigers-pitcher Justin Verlander. De beste pitcher in de Major League had voor zijn start slechts twee punten hoeven toestaan in de serie met Oakland A’s en New York Yankees.

Verlander moest al na vier innings en vijf punten tegen het veld verlaten.

Zito

Barry Zito gooide daarentegen een sterke wedstrijd voor de Giants. De beste werper van het seizoen 2002 moest slechts één punt toestaan en kreeg de overwinning op zijn naam. Tim Lincecum bracht zijn ploeg vervolgens veilig naar de negende inning met vijf strikeouts.

Detroit deed nog wat terug in de negende inning, maar de two-run homerun van Johnny Peralta was slechts voor de statistieken.

Het tweede duel in de World Series staat donderdagavond op het programma in San Francisco. Madison Bumgarner start voor de Giants en neemt het op tegen Doug Fister.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl