HOOFDDORP - Luis Garcia del Moral, de oude teamdokter van US Postal, ontkent dat er sprake was van een georganiseerd dopingsysteem binnen de ploeg.

De Spanjaard wordt in het USADA-rapport over de dopingpraktijken van Lance Armstrong door liefst negen voormalige US Postal-coureurs genoemd als de man die zou hebben geholpen met het toedienen van verboden prestatiebevorderende middelen.

“Mijn rol als teamdokter was het waken over de gezondheid van de coureurs en leden van de technische staf en het controleren van de fysieke prestaties van de renners”, meldt Del Moral in een statement aan verschillende media.

Landis

De arts werd op 13 juni van dit jaar gecontacteerd door het USADA (de Amerikaanse dopingautoriteit) met de vraag of hij wilde ingaan op de beschuldigingen van onder anderen Tyler Hamilton, Levi Leipheimer en Floyd Landis.

“Gedurende mijn jaren bij die ploeg heb ik nooit iets gezien van een georganiseerd dopingsysteem. Er werd gedurende mijn tijd bij US Postal geen renner positief bevonden. Ook raakte er niemand ziek door een medische ingreep.”

Bewijs

Del Moral kreeg naar eigen zeggen van het USADA immuniteit aangeboden in ruil voor een getuigenis tegen Armstrong. De Spanjaard weigerde en is nu levenslang geschorst.

“Het rapport hangt aan elkaar van verdachtmakingen en subjectieve interpretaties, zonder echt bewijs.”