HOOFDDORP - Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay hebben Schalke 04 woensdag in de Champions League langs Arsenal geschoten: 0-2.

Huntelaar schoot een kwartier voor tijd de bal droog achter doelman Vito Mannone van de Londense club, nadat hij de bal met hulp van Afellay voor zijn voeten had gekregen: 0-1.

Tien minuten later besliste zijn ploeg- en landgenoot de wedstrijd in Londen door een prima voorzet van oud-PSV’er Jefferson Farfan bij de tweede paal binnen te tikken.

Huntelaar kreeg daarna een publiekswissel van Huub Stevens. Afellay speelde de volle negentig minuten.

Bij Arsenal moest coach Arsène Wenger vanwege een schorsing nog vanaf de tribune toekijken. De Fransman zag dat zijn ploeg na de pijnlijke nederlaag tegen Norwich City afgelopen weekend weer een tik kreeg.

Montpellier

In de andere wedstrijd in groep B won Olympiakos Piraeus in extremis van Montpellier. Het duel tussen de kampioenen van Frankrijk en Griekenland eindigde in Montpellier in 1-2.

Spits Gaëtan Charbonnier opende aan het begin van de tweede helft de score voor de thuisploeg.

Aanvoerder Vassilis Torosidis leek er voor te zorgen dat de Grieken met een punt terug naar huis gingen, maar invaller Kostantinos Mitroglou maakte in blessuretijd nog het winnende doelpunt voor Olympiakos.

Schalke leidt nu de groep met zeven punten. Arsenal heeft een punt minder, terwijl Olympiakos derde staat met drie punten. Montpellier is laatste met slechts één punt.

Bekijk de samenvatting van Arsenal-Schalke 04