ISTANBUL - Maria Sjarapova, Agnieszka Radwanska en Serena Williams zijn de WTA Championships in Instanbul begonnen met een overwinning.

Sjarapova pakte snel een 2-0 voorsprong, maar Errani kwam terug tot 2-2.

Het antwoord op de tweede break van Sjarapova moest de Italiaanse schuldig blijven, waardoor ze de eerste set met 6-3 verloor.

Het tweede bedrijf was Sjarapova oppermachtig. Met rake klappen dreef ze Errani tot wanhoop. Bij 5-2 serveerde de mondiale nummer twee de wedstrijd solide uit.

Radwanska

De Poolse Radwanska begon eveneens met een overwinning.  Ze toonde zich in dezelfde groep B in twee sets te sterk voor Petra Kvitova, de titelverdedigster uit Tsjechië: 6-3, 6-2.

Kvitova leverde vorig jaar in de groepsfase van het eindejaarstoernooi geen set in, maar deze keer kwam haar spel beduidend minder goed uit de verf.

Een snelle 3-0 achterstand wist ze nog ongedaan te maken, een nieuwe break tegen kostte haar vervolgens alsnog de set.

In de tweede set regende het breaks over en weer. Radwanska wist als enige haar service twee keer te behouden en had daaraan genoeg voor de winst.

Voor Radwanska was het pas haar eerste overwinning op Kvitova. In de drie eerdere onderlinge ontmoetingen trok de Tsjechische aan het langste eind.