AMSTERDAM - Trainer Frank de Boer heeft Eyong Enoh opgenomen in de selectie van Ajax voor het duel van woensdag in de Champions League met Manchester City. 

De middenvelder uit Kameroen maakte maandag na lang blessureleed zijn rentree bij Jong Ajax. Hij kreeg een rode kaart, waardoor hij voorlopig niet beschikbaar is in de competitieduels van Ajax.

''Enoh zou maximaal een uurtje met Jong Ajax voetballen'', stelde De Boer. ''Dat nam hij wel heel letterlijk, want na 59 minuten werd hij er uitgestuurd.

"Hij zwaaide na een kopduel met zijn been naar achteren terwijl er niemand meer in de buurt was. Ik kan hem dat kwalijk nemen als hij dat bewust deed. Maar nogmaals, er was niemand meer in de buurt.''

Sulejmani

Ook Miralem Sulejmani maakt deel uit van de Amsterdamse selectie voor de ontmoeting met de kampioen van Engeland. De Serviër is hersteld van een enkelblessure. Hij speelde maandag een helft voor Jong Ajax.

Ajax hield nul punten over aan de eerste twee duels in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Manchester City verloor van Real Madrid (3-2) en speelde gelijk tegen Borussia Dortmund (1-1).

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind; De Jong, Poulsen en Eriksen; Sana, Babel en Boerrigter.