HOOFDDORP - De honkballers van de San Francisco Giants hebben zich maandag geplaatst voor de World Series. De kampioen van 2010 was in AT&T Park met 9-0 veel te sterk in het beslissende duel tegen St. Louis Cardinals.

San Francisco maakte direct vanaf de eerste pitch duidelijk dat er niets te halen viel voor de regerend World Series-kampioen.

Brandon Belt liep al in de derde inning het zevende punt over de thuisplaat.

Dat het in de slotfase begon te regenen, mocht de pret niet drukken. “De regen heeft nog nooit zo goed gevoeld”, zei Marco Scutaro die na de wedstrijd werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van deze serie met veertien honkslagen. “We gaan naar de World Series. Ongelofelijk.”

Giants won voor de zesde keer op rij een ‘elimination game’ na 2-0 te hebben achter gestaan tegen Cincinnati Reds en 3-1 tegen Cardinals. “Deze mannen geven niet op. Ze blijven erin geloven”, zei manager Bruce Bochy.

Domper

Een domper voor St. Louis dat aan één overwinning genoeg had, maar in de laatste drie wedstrijden geen antwoord had op het werpen van Barry Zito, Ryan Vogelsong en Matt Cain en nog maar één punt wisten te maken tegenover twintig van Giants.

Het eerste duel in de World Series met Detroit Tigers staat woensdagavond op het programma in San Francisco.