Nederlandse tennissers stijgen op wereldranglijst

HOOFDDORP - Hoewel hij vorige week in Wenen werd uitgeschakeld in de eerste ronde verruilt Robin Haase de vijftigste voor de 49e plaats op de wereldranglijst.

De Hagenaar is deze week actief in Basel, waar hij maandag in de eerste ronde aantreedt tegen Richard Gasquet.

Ook Igor Sijsling boekt terreinwinst, hij gaat van de 77e naar de 74e positie. Thiemo de Bakker wint twee plekken (van 132 naar 130) na het bereiken van de kwartfinale op het challengertoernooi in Rio de Janeiro.

In de bovenste regionen verandert er niets; de complete top 21 blijft ongewijzigd. Roger Federer leidt nog steeds de dans, voor Novak Djokovic, Andy Murray en Rafael Nadal.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn er ook geen mutaties in de top vier. Victoria Azarenka blijft Maria Sjarapova, Serena Williams en Agnieszka Radwanska voor. Angelique Kerber staat nu vijfde, ten koste van Petra Kvitova.

De Nederlandse tennissters in de top honderd klimmen. Kiki Bertens is nu 59e in plaats van zestigste en Arantxa Rus verruilt de 69e voor de 67e stek.

Michaëlla Krajicek zakt wel, van 131 naar 135. Bibiane Schoofs verlaat zelfs de top tweehonderd, zij duikelt van 172 naar 206.

Tip de redactie