KERKRADE - Roda JC heeft maandag weer een tegenslag te verwerken gekregen. Vier dagen nadat de Limburgers door AC Milan uit de UEFA-beker werden gestoten, gingen ze in de competitie onderuit tegen Vitesse, 0-2.

Mbamba maakte vlak voor rust het openingsdoelpunt. Hij tikte van dicht bij in, na een vloeiend lopende aanval via Hofs en Cornelisse. Het was tegen de verhoudingen in, dat wel.

Roda had de achterstand voornamelijk aan zichzelf te danken. De Limburgers misten goede kansen. Anastasiou stuitte twee keer op doelman Van Fessem. Tchoutang schoot, luttele seconden voor Vitesses openingstreffer, voorlangs.

Dat Vitesse scoorde, mocht vrij opvallend worden genoemd. Trainer Sturing miste in Kerkrade maar liefst negen min of meer vaste krachten, onder wie de mensen die doorgaans de treffers voor hun rekening nemen. Bijvoorbeeld Van der Schaaf, clubtopscorer met vier doelpunten, ontbrak. De schaduwschutters Claessens (3) en Van Beukering (2) zaten op de bank.

Voetblessure

Voor de wedstrijd was bekendgeworden dat Peeters, een spits die enkele jaren geleden vooral in zijn Roda-tijd productief was, dit seizoen wegens een voetblessure niet meer in actie komt. De Belg kan daardoor ook het WK vergeten.

Ook na de rust kreeg Roda JC

Vervolgens maakte Vitesse

Amoah

Zelfs dat hielp Roda niet. Het aanvalsspel had nauwelijks kansen tot gevolg, laat staan doelpunten. Zo kon Vitesse het duel in alle rust beslissen. Na een prachtige pass van invaller Claessens, net hersteld van een blessure, zorgde Amoah met een strak schot voor de 2-0.

Sturing

Niet verdiend, vond Edward Sturing. "Voetballend hebben wij hier veel te weinig laten zien. Als liefhebber stelt me dat teleur. Roda JC was gewoon de betere, maar wij hebben toegeslagen via de counter. Vitesse leek soms FC Den Bosch

Leekens

Leekens wilde daar weinig aan toevoegen. "Wij hebben de rekening gepresenteerd gekregen van de wedstrijd tegen Milan. Voor de meeste spelers was het allemaal wat te veel. De frisheid ontbrak. Desondank hadden we moeten winnen. Ik denk dat we deze week voorafgaand aan de onmoeting met PSV

/DOSSIEREredivisie