HOOFDDORP - Stef Clement, actief voor de ploeg van Rabobank sinds 2009, heeft weinig begrip voor de rigoureuze beslissing van zijn werkgever om volledig te stoppen met de wielerploeg.

Door Nando Boers

"Het is ze gelukt. Ik moet zeggen dat ik spreek vanuit mijn eerste emotie, maar ik heb die hetze van de voorbije dagen al niet begrepen."

"Hoge bomen vangen natuurlijk heel veel wind, maar nu zijn ze bezig geweest vanaf de stam af te kappen. Voor ons zijn de gevolgen het zwaarst en ik denk dat de profs nog het gemakkelijkst hun weg zullen vinden."

Clement, sinds 2003 in het profpeleton actief, is een van de vaste waardes van de formatie.
Hij wijst vooral naar de rol van de media en de ‘ongenuanceerde kritiek’ die is losgekomen na het vrij gegeven van het rapport over de dopingpraktijken van Lance Armstrong.

"Dat was de grote druppel", zegt Clement. "De massale golf aan kritiek, al die feiten zijn opgestapeld."

Pers

Clement: "Ik vind dat de pers er zeker een deel in heeft gehad. Maar het is wel dat de Rabobank zelf beslist hè, ze hoeven niet te stoppen. Het is hun keus."

Clement wijst op de zinsnede van Levi Leipheimer, de oud-renner die in het dossier toegeeft EPO te hebben gebruikt in zijn periode bij Rabobank, die heeft geleid tot veel ophef in Nederland.

"De stok die de hond kon slaan", zegt Clement. "Ik was heel lang bang dat het de jongens zou treffen die er niets aan kunnen doen, deze generatie."