HOOFDDORP - In de ogen van Lewis Hamilton heeft zijn oud-teammaat Fernando Alonso dit jaar het meeste recht op de wereldtitel in de Formule 1. 

De Spanjaard moest afgelopen weekeinde zijn leiding in het WK afstaan aan Sebastian Vettel, maar het verschil tussen de twee is slechts zes punten.

“Dit jaar heeft Fernando het echt verdiend”, laat Hamilton optekenen in The Sun. “Zijn team Ferrari is tot nu toe foutloos gebleven.”

“Hij is niet altijd de snelste geweest, maar reed wel steeds van voren. Voor mijn gevoel is hij nu al drievoudig wereldkampioen.”

Hamilton laat zich ook lovend uit over Red Bull Racing. “Na een moeilijke start zijn ze weer dominant. Het zegt genoeg dat ze de laatste drie races wonnen.”

Mercedes

Zelf is de Brit van McLaren kansloos voor de wereldtitel. De suggestie dat hij nu al met zijn hoofd zit bij zijn toekomstige team Mercedes weerspreekt Hamilton.

“Dit jaar heb ik me nog geen seconde laten afleiden. Tot de laatste minuut blijf ik alles geven voor McLaren. Hopelijk kan ik nog een podiumplaats scoren in een van de laatste vier races.”