HOOFDDORP - Feyenoorder Ruben Schaken vreest dat hij op 28 oktober de Klassieker tegen Ajax moet missen als gevolg van zijn knieblessure.

Door Sander van Hal

Door de kwetsuur verliet de vleugelaanvaller zaterdag het trainingskamp van Oranje, daags na zijn debuut tegen Andorra (3-0).

“Ik voel geluk én ongeluk. Aan de ene kant ben ik blij dat ik mijn haasje binnen heb. Aan de andere kant had ik graag meegegaan naar Roemenië, al was het maar voor de ervaring", vertelt Schaken aan NUsport

Wat is er loos?
“Dat weet ik op dit moment (zondagavond) nog niet. Dokter Goedhart heeft zaterdag vastgesteld dat de kruisband intact is. Maar omdat er nog heel veel vocht in de knie zat, kon er geen mri-scan worden gemaakt. Pas als dat is gebeurd, weet ik waar ik aan toe ben.”

Twee jaar geleden ben je geopereerd aan dezelfde knie.
“Toen is er een stukje kraakbeen uit gehaald. Het kan zijn dat er nu weer iets met het kraakbeen is, maar er kan ook iets met een bloedvaatje of de meniscus aan de hand zijn. Ik heb geen pijn, dus ik hoop dat de schade meevalt.”

Wat heb je gedaan met je eerste twee Oranje-shirts?
“Eentje gaat er in een heel mooie lijst, het andere gaat naar mijn moeder. Er zit door die blessure misschien een klein smetje aan, maar ik ben er niet minder trots op.”