DEN HAAG - Louis van Gaal vertrekt maandag met een fitte selectie naar Boekarest voor het belangrijke duel in de WK-kwalificatie met Roemenië.

De bondscoach oefende zondagmiddag met zijn volledige spelersgroep achter gesloten deuren in het stadion van ADO Den Haag.

Nick Viergever sloot ook weer aan bij de besloten oefensessie.

De verdediger van AZ ging zaterdagavond tijdens een training in Katwijk nog voortijdig met een pijnlijke knie naar de kant.

Meijers

Van Gaal deed zondag opnieuw een beroep op Aaron Meijers. De middenvelder van ADO Den Haag kreeg afgelopen woensdag ook al een uitnodiging om mee te trainen.

De opvolger van Bert van Marwijk benut de besloten oefensessies vaak om zijn beoogde basisformatie tegen een volledig elftal te testen.

De selectie van het Nederlands elftal bestaat uit 22 internationals, waaronder drie doelmannen. Jordy Clasie en Eljero Elia werden zaterdag aan het keurkorps toegevoegd. Ruben Schaken haakte af met een knieblessure.

Van Persie

Van Gaal heeft al laten doorschemeren dat Robin van Persie, Ricardo van Rhijn en Luciano Narsingh waarschijnlijk terugkeren in zijn basisformatie voor het duel met Roemenië, dat na drie duels in de WK-kwalificatie net als het Nederlands elftal nog zonder puntverlies is.

Zij vervangen vermoedelijk Klaas-Jan Huntelaar, Daryl Janmaat en de geblesseerde Schaken.

Nigel de Jong moet als controlerende middenvelder mogelijk plaatsmaken voor Jordy Clasie.