HOOFDDORP - Jenson Button toonde zich na de Zuid-Koreaanse Grand Prix kritisch ten opzichte van de Sauber-coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Perez.

De Britse coureur van McLaren kreeg in het begin van de race een tik van Kobayashi en viel uit met een kapot voorwiel. Tijdens de race noemde Button de Japanner een ‘idioot’ op de boordradio.

“Het lijkt wel of ze denken dat een race uit één rondje bestaat”, uitte de Brit zich tegenover Autosport wat diplomatieker.

“Ze hebben een heel goede wagen waarmee ze punten kunnen scoren. Ik snap ze niet. Waarom rijden ze zo? Dit is zo’n mooi circuit, met voldoende inhaalmogelijkheden.”

Ook Perez, volgend jaar teammaat van Button, werd bekritiseerd door de wereldkampioen van 2009. “Ik had een heel goede start, passeerde Michael Schumacher en zat naast Nico Rosberg toen Perez zich er zomaar tussenvoegde.”

“Ik moest opeens remmen en toen kwam Kamui langs vliegen. De drive-through penalty was niet echt een goede straf, het was echt een grote fout, zeker als je actief bent in de koningsklasse van de autosport.”