HOOFDDORP - Sebastian Vettel wilde vlak na zijn zege in Zuid-Korea niet lang stilstaan bij de nieuwe situatie in het kampioenschap. De Red Bull Racing-coureur verdrong Fernando Alonso van de leiding met zijn derde overwinning op rij.

“Ik ben heel blij, dit is fantastisch”, zei Vettel tijdens de podiumceremonie. “Het was cruciaal om een goede start te hebben. Omdat ik begon aan de ‘vieze’ kant van de baan, was ik er zeker niet gerust op.”

“Maar goed, daarna was het zeker nog niet voorbij. Zelfs in de zevende versnelling hoorde ik Mark Webber af en toe naderen. Ik kijk heel erg uit naar de komende races. Natuurlijk kan er nog veel gebeuren. Wij moeten naar onszelf kijken.”

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing was in de slotfase nog een beetje zenuwachtig omdat Vettel maar door bleef gaan met het neerzetten van snelle rondjes.

“Zo is hij nu eenmaal. Gelukkig deed hij het in de laatste rondjes wat rustiger aan. Dit circuit is slopend voor de banden. De jongens waren heel scherp bij de start. Gelukkig deden Mark Webber en Vettel precies wat we wilden: ze gaven elkaar veel ruimte.”