MOTEGI - Dani Pedrosa houdt de spanning erin in de MotoGP. De Spaanse wegracer zegevierde zondag in de Grand Prix van Japan en liep opnieuw punten in op Jorge Lorenzo in de strijd om de wereldtitel.

Pedrosa ging halverwege de race op het circuit van Motegi op zijn Honda Lorenzo voorbij en reed vervolgens onbedreigd naar de winst.

Lorenzo (Yamaha) kwam op ruim vier seconden als tweede over de finish. Alvaro Bautista (Honda) maakte er met zijn derde plaats een volledig Spaans podium van.

In de WK-stand is de voorsprong van Lorenzo teruggebracht naar 28 punten. Er zijn dit seizoen nog drie wedstrijden te gaan.

Stoner

Titelverdediger Casey Stoner vierde zijn rentree na een enkelbreuk met de vijfde plaats. De Australiër van Honda is door het missen van de vorige drie races al wel uitgeschakeld voor een nieuwe titel.

In de Moto3 was er verrassende winst voor de pas achttienjarige Brit Danny Kent. Hij hield de Spanjaard Maverick Vinales en Alessandro Tonucci achter zich.

De Nederlander Jasper Iwema was niet meer van de partij. Hij heeft uit onvrede over de motor de samenwerking met zijn Tsjechische team beëindigd. De Duitser Sandro Cortese, zesde in Motegi, behield de leiding in de WK-stand.

Moto2

De Spanjaard Marc Marquez won de race in de Moto2. Het was al zijn achtste zege van dit seizoen. Hij troefde zijn landgenoten Pol Espargaro en Esteve Rabat af.

De wereldtitel kan Marquez nauwelijks ontgaan. Hij leidt het klassement met 53 punten voorsprong op Espargaro.