HOOFDDORP - Fernando Alonso noteerde zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Zuid-Korea de vierde tijd, iets waarvoor hij vooraf zou hebben getekend.

“Ik had het slechter verwacht, omdat we vorige week nog zesde en elfde waren en we precies dezelfde wagen hebben”, zei de WK-leider tegen de Spaanse pers.

“Normaal gesproken zijn we het sterkst op zondag. Dan komt er alles bij kijken: strategie, bandentactiek, etc. Red Bull Racing heeft de beste auto, maar wij hebben een echt team.”

Webber

De pole position was een prooi voor Mark Webber, die zijn Red Bull-teammaat Sebastian Vettel aftroefde.

“Na Suzuka hadden we wel het gevoel dat de auto was verbeterd. Je weet alleen nooit hoe het uitpakt. Ik ben blij met de pole, maar zondag gaat het er echt om”, meldde Webber.

Vettel

Vettel domineerde het grootste gedeelte van de kwalificatie. Hij kan toch leven met de tweede plek. “Ik verloor wat in de middensector. We bezetten de eerste startrij, dus we moeten tevreden zijn.”

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing hoopt op een vlekkeloze start. “Als we de eerste bochten schadevrij doorkomen, kunnen we deze goede dag omzetten in een sterk resultaat. Het wordt een fascinerende race: alle toppers starten vooraan.”