ROTTERDAM - Ruben Schaken debuteert vanaf 20.30 uur in de Rotterdamse Kuip voor het Nederlands elftal.

Bondscoach Louis van Gaal heeft de buitenspeler van Feyenoord opgenomen in zijn basisformatie voor het duel in de WK-kwalificatie met Andorra.

De 30-jarige Amsterdammer geldt als laatbloeier. Hij was 27 jaar toen hij met VVV-Venlo in de eredivisie debuteerde.

De vleugelspits is alweer de achtste speler die sinds de rentree van Van Gaal bij Oranje debuteert. Ricardo van Rhijn, Nick Viergever, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Adam Maher, Jordy Clasie en Daryl Janmaat gingen hem voor.

Schaken schrijft geen geschiedenis als oudste debutant voor Oranje. Doelman Sander Boschker kreeg in de aanloop van het WK van 2010 op zijn 39e jaar nog een kans van de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk.

Barry van Galen debuteerde op 34e jarige leeftijd onder Marco van Basten.

Huntelaar

Schaken vormt tijdens het duel met Oranje een voorhoede met Klaas-Jan Huntelaar en Jeremain Lens. De middelste linie van Oranje bestaat uit aanvoerder Kevin Strootman, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong.

Doelman Maarten Stekelenburg krijgt hulp van de verdedigers Daryl Janmaat, John Heitinga, Ron Vlaar en Bruno Martins Indi.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Janmaat, Heitinga, Vlaar en Martins Indi; Strootman, Van der Vaart en De Jong; Schaken, Huntelaar en Lens.