Hemmes voorlopig nieuwe coach Rus

HOOFDDORP - Arantxa Rus gaat vanaf volgende week met een nieuwe coach werken. Fred Hemmes zal haar gedurende de laatste weken van het tennisjaar begeleiden.

"Het is eerst een proefperiode van drie weken om te kijken of het bevalt. Hij reist volgende week bij het WTA-toernooi van Luxemburg voor het eerst mee", aldus Rus tegen NUsport.

Ze heeft afscheid genomen van haar vorige coach, de Spanjaard Mario Muñoz. "We reisden sowieso al niet zo vaak samen, maar het is voor mij niet handig om een coach te hebben die in Spanje woont. Ik wil gewoon in Nederland kunnen trainen."

Hugo Ekker hielp Rus bij het aanstellen van Muñoz. Ze heeft nog regelmatig contact met de uittredend bondscoach van Jong Oranje. Hemmes begeleidde in het verleden het Brabantse talent Indy de Vroome.

Ziek

Rus, de nummer 69 van de wereld, ging woensdag bij het WTA-toernooi in Linz kansloos met 6-0 en 6-2 onderuit tegen Victoria Azarenka. De Westlandse gaf een griepje van de afgelopen weken als één van de oorzaken voor haar matige optreden tegen de mondiale nummer één.

"Ik ben nu redelijk fit, maar ik heb de afgelopen weken amper kunnen spelen. Ik ben snel weggegaan uit Azië omdat ik ziek was. Als je niet goed in je ritme zit, is het lastig om zo'n tegenstandster te treffen."

Rus sloeg onder meer acht dubbele fouten. "Ik serveerde inderdaad niet goed en zeker tegen haar weet je dat het dan misgaat. Ze is niet voor niets de nummer één van de wereld."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie