Rus kansloos onderuit tegen Azarenka

HOOFDDORP - Arantxa Rus is woensdag met duidelijke cijfers uitgeschakeld door Victoria Azarenka bij het WTA-toernooi in Linz.

De Nederlandse nummer 69 van de wereld pakte in de openingsronde slechts twee games tegen de mondiale nummer één: 6-0, 6-2. De partij nam iets meer dan een uur in beslag.

Rus, die liefst acht dubbele fouten sloeg, kon het hoge tempo van de Wit-Russin in de eerste set niet bijbenen. Ze pakte slechts twee punten op haar eigen service en moest de set binnen een halfuur prijsgeven.

In de tweede set maakte Rus het Azarenka veel lastiger. Haar opponente begon te mopperen en de speelster uit Monster kwam in haar spel. Helaas voor Rus volgde op haar enige break een slechte servicegame en maakte Azarenka het vervolgens af.

Ze speelt nu tegen de Roemeense Simona Halep. Na de uitschakeling van Rus is Bertens de enige overgebleven Nederlandse in Linz. Ze speelt in de persoon van Irina-Camelia Begu tegen een andere Roemeense. Bertens en Rus zijn als duo nog wel actief in het dubbelspel.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie