UEFA reikt award uit aan Van der Vaart

NOORDWIJK - Rafael van de Vaart ontvangt vrijdagavond vlak voor het duel van het Nederlands elftal met Andorra in de Kuip een speciale award van de UEFA.

Hij krijgt een herdenkingscap en een medaille voor de honderd interlands die hij inmiddels heeft gespeeld.

De 29-jarige Van der Vaart bereikte de mijlpaal op 15 augustus tegen België (2-4). Hij werd vervolgens gepasseerd voor de wedstrijden tegen Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). Maar als de voortekenen niet bedriegen, komt Rafael van der Vaart vrijdagavond voor de 101e keer in actie voor Oranje.

In dat geval achterhaalt hij Phillip Cocu, die vierde staat in het klassement van Nederlandse recordinternationals. Alleen Edwin van der Sar (130 interlands), Frank de Boer (112 ) en Giovanni van Bronckhorst (106) voetbalden vaker voor hun land.

Van der Vaart debuteerde op 6 oktober 2001 toevallig ook tijdens een duel met Andorra voor Oranje. ''Je debuut is altijd speciaal natuurlijk", weet hij. ''Maar ik vond mijn 100e interland ook bijzonder."

"Met het record van Van der Sar ben ik echter niet bezig. Maar misschien komt dat nog. Ik denk nog lang niet aan stoppen."

Lees een uitgebreid interview met Van der Vaart in het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie