Federer rekent af met Lu in Shanghai

HOOFDDORP - Roger Federer heeft zich woensdag toegang verschaft tot de achtste finales van het Masterstoernooi van Shanghai. 

De nummer één van de wereld won in twee sets van de Taiwanees Yen-Hsun Lu: 6-3 en 7-5.

Lu was simpelweg een maatje te klein voor de sterk serverende Zwitser. In de eerste set verspeelde Federer slechts één punt op zijn eerste opslag.

De nummer 62 van de wereld bood in het tweede bedrijf goed partij, maar kwam steeds net tekort op de belangrijke punten. Op 5-5 plaatste Federer de beslissende break.

Wawrinka

In de volgende ronde treedt Federer in het strijdperk met zijn landgenoot Stanislas Wawrinka, die drie sets nodig had om Denis Istomin te verslaan: 6-4, 4-6 en 6-4.

Het was Federer eerste partij sinds hij vorige maand met Zwitserland tegen Nederland uitkwam in de Davis Cup. De zeventienvoudige Grand Slam-winnaar zette beide partijen in Amsterdam in winst om.

Als Federer nog één wedstrijd wint in Shanghai, behoudt hij zijn nummer één-positie, ongeacht het resultaat van Novak Djokovic in de Chinese havenstad. Het zou zijn driehonderdste week op de toppositie zijn.

Tsonga

Ook Jo-Wilfried Tsonga plaatste zich voor de volgende ronde. De Fransman, als vijfde geplaatst, ontdeed zich in twee sets van zijn landgenoot Benoît Paire.

Tsonga neemt het nu op tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis, die afrekende met de als twaalfde ingeschaalde Milos Raonic.

Voor de Fransen Richard Gasquet, elfde geplaatst, en Gilles Simon, vijftiende geplaatst, viel het doek. Gasquet verloor in twee sets (6-4 en 6-4) van Radek Stepanek en Simon strandde tegen Alexander Dolgopolov: 3-6 en 4-6.

Lees meer over:
Tip de redactie