INDIAN WELLS - Roger Federer en Andre Agassi hebben probleemloos de laatste acht van het tennistoernooi om de Masters Series in Indian Wells bereikt. De Zwitserse nummer een van de wereld rekende met 6-4 6-1 af met de Amerikaan Mardy Fish. Diens landgenoot Agassi versloeg Michael Youzhny met 7-5 6-2.

In zijn drie eerdere optredens in Indian Wells kwam Federer nooit verder dan de derde ronde. In de strijd om een plaats in de halve finales speelt hij tegen Juan Ignacio Chela. De Argentijn schakelde de Duitser Tommy Haas met 6-4 6-2 uit. Voor Haas kwam een einde aan zijn indrukwekkende optreden in zijn derde toernooi sinds zijn rentree na een langdurige schouderblessure waarin hij won van Srichaphan en Costa.

Agassi

De 33-jarige Agassi, toernooiwinnaar in 2001, treft met Guillermo Coria nu eveneens een Argentijn. Die haalde de laatste acht door een zege op de Fransman Sebastien Grosjean, de bedwinger van Raemon Sluiter in de derde schifting.

Henin

Bij de vrouwen werd Justine Henin-Hardenne op de proef gesteld door de Tsjechische qualifier Barbara Strycova. In de tweede set vocht de Belgische nummer een van de wereld zich terug van een 3-0 achterstand en trok de partij met 6-3 6-4 naar zich toe. De Russische Koesnetsova is haar volgende tegenstander. De als derde geplaatste Lindsay Davenport ontdeed zich met 6-1 6-3 van haar landgenote Meghann Shaughnessy. Zij treft nu de Argentijnse Gisela Dulko.