Grosjean wil ongelukken in de toekomst voorkomen

LONDEN - Romain Grosjean wil af van het predicaat brokkenpiloot. De Franse Formule 1-coureur gaat zijn uiterste best doen om botsingen te vermijden na de start van Grands Prix. 

''Het is duidelijk dat ik me op dit punt moet verbeteren. Ik moet me hier de komende races echt op concentreren'', zei hij tegenover Autosport.com.

De coureur van Lotus kreeg zondag harde kritiek te verduren van Mark Webber, de Australiër van Red Bull die na de start van de Grand Prix van Japan een tik kreeg van de Fransman en daardoor buiten de baan geraakte.

''Het was weer de 'eerste ronde-mafkees'. Ik denk dat hij aan vakantie toe is, hij moet zich schamen.'' Grosjean bood na de Grand Prix wel zijn excuses aan.

De Fransman veroorzaakte eerder dit jaar in de race op Spa-Francorchamps vlak na de start een grote botsing en die fout leverde hem zelfs een schorsing op van één race.

''Ik heb na mijn schorsing echt geprobeerd voorzichtig te zijn bij de start en daarom is het zo frustrerend dat ik in Japan weer betrokken was bij een crash. Ik lette te veel op Sergio Perez en schatte mijn snelheid verkeerd in bij het remmen. Het was een domme fout.''

Lees meer over:
Tip de redactie