Broers Van Calker weer samen in bobslee

ERMELO - Edwin van Calker presenteerde dinsdag in Ermelo het team waarmee hij de komende winter in de bobslee op jacht gaat naar olympische nominaties.

In de tweemansbob doet de Groninger dat opnieuw met vaste remmer Sybren Jansma, in de viermansslee heeft broer Arnold van Calker weer een plaatsje veroverd.

De oudste van de twee Groningse broers bewees twee weken geleden bij tests dat hij de 'jonkies' na een jaar afwezigheid nog achter zich houdt.

Van Calker begint met een nieuwe sponsornaam op de bob over ruim drie weken aan het seizoen.

Hoofdsponsor Wolf Nathan heeft in plaats van een onderdeel van zijn bedrijf (Lowergy Concepts) nu de overkoepelende naam Nathan Group aan het team verbonden.

Geweldig verbaasd

Van het team dat in de slee zat waarmee Van Calker in februari in Lake Placid vierde werd op het WK, neemt komend seizoen vooralsnog Jeroen Piek de vierde plek in.

Yanick Greiner, Arno Klaassen en Igor Brink beginnen het bobjaar als reserve. ''Arnold heeft me met zijn niveau bij de tests in Oberhof geweldig verbaasd'', vertelde piloot Van Calker, die met zijn team vooral op de starts winst wil boeken.

NOC*NSF

Met de vierde plaats bij het afgelopen WK behoort Van Calker in de viermansbob tot kanshebbers op eremetaal in 2014 in Sotsji. Maar vanuit sportkoepel NOC*NSF blijft het angstvallig stil.

''Met Maurits Hendriks is nog nooit contact geweest. Onze deur staat open. Als ik NOC*NSF was, zou ik die paar wintersporters die we hebben naast de schaatsers omarmen'', vertelde Van Calker bij de presentatie van zijn team in Ermelo.

Toen hij zich bij de Spelen in Vancouver tweeënhalf jaar geleden op het laatste moment terugtrok voor de viermansbob kwam er ook kritiek vanuit de sportkoepel, die veel geld had geïnvesteerd in het team. Van Calker: ''Zeker na onze vierde plaats bij het WK zouden ze kunnen zeggen: we omarmen ze weer.''

Tip de redactie