Lammers bondscoach Belgische hockeyers

BRUSSEL - Marc Lammers keert terug in het internationale tophockey. De 43-jarige Brabander gaat aan de slag als bondscoach van de Belgische mannenploeg.

Hij begint officieel op 1 november met zijn werkzaamheden. Lammers volgt de Australiër Colin Batch op die naar Nieuw-Zeeland vertrekt.

De coach moet de 'Red Lions' bij de Olympische Spelen van Rio 2016 naar een medaille leiden.

Bij Londen 2012 eindigde België verrassend op de vijfde plaats in het mannentoernooi.

Lammers boekte als bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg grote successen. Onder zijn leiding veroverde Oranje onder meer olympisch goud (2008) en de wereldtitel (2006).

Afgelopen seizoen deed zijn oude club Den Bosch met succes een beroep op hem, waarna hij de hockeymannen van die club met een indrukwekkende inhaalrace behoedde voor degradatie.

Fier

De Belgische hockeybond is "erg fier" op de aanstelling. "Marc is een echte people manager en staat bekend om zijn innovaties en het gebruik van veel technologie in het hedendaagse coachen", laat de KBHB weten.

Lammers gaat samenwerken met Philippe Goldberg, die de laatste twee jaar al succesvol was als coach bij de spelers van de Belgische beloftenploegen. Ook Jeroen Delmee blijft in dienst van de nationale ploeg als trainer en analist.

Hij heeft dinsdagochtend voor de eerste keer kennis gemaakt met de Belgische spelersgroep. Woensdag woont de Nederlandse vakman ook een training van de nationale ploeg bij in Boom.

Van Ass

Lammers was ruim twee jaar geleden één van de kandidaten om de ontslagen bondscoach Michel van den Heuvel bij de Nederlandse mannenploeg op te volgen.

Tot veler verrassing koos de KNHB voor assistent-coach Paul van Ass als nieuwe baas van Oranje.

Ondanks de nodige strubbelingen behaalde de nieuwe keuzeheer met de Nederlandse ploeg zilver bij Londen 2012. Dat leverde hem een nieuw contract tot de WK in 2014 op.

Lammers debuteert als bondscoach van België bij de Champions Trophy begin december in Melbourne. De 'Red Lions' zijn met Oranje ingedeeld in groep B.

NUwerk

Tip de redactie