Klinsmann zeer ontevreden over Altidore

AMSTERDAM - Jürgen Klinsmann, de bondscoach van de Verenigde Staten, is zeer ontevreden over Jozy Altidore. Daarom heeft hij hem niet opgeroepen voor de komende twee interlands.

De eredivisietopscorer, die zondag tegen FC Twente een rode kaart kreeg, is een opvallende afwezige in de selectie van de VS voor de belangrijke WK-kwalificatieduels met Antigua and Barbuda en Guatemala.

Klinsmann gaf als uitleg dat Altidore over een langere periode niet goed heeft gepresteerd in de nationale ploeg.

''Ik heb Jozy laten weten dat ik niet blij was met zijn laatste optredens bij ons, misschien zelfs die van de laatste veertien maanden'', sprak de Duitser. ''Jozy kan veel en veel beter. Hij is er niet bij omdat hij vooral in onze recente ontmoetingen met Jamaica en tijdens de trainingen te weinig heeft laten zien.''

''Maar de deur staat altijd open. Ik hoop op een positieve reactie van zijn kant, op een betere instelling en meer toewijding. Zijn hele benadering moet beter.''

Cynisch

Kort nadat Klinsmann het niet selecteren van Altidore in de Amerikaanse media had toegelicht, twitterde de AZ-spits cynisch: ''Ik houd ervan als mensen anderen de schuld geven voor hun eigen tekortkomingen en incompetentie.'' Even later verwijderde hij dat bericht.

Klinsmann liet naast de 51-voudig international ook Chris Wondolowski, de topscorer van de Amerikaanse Major League Soccer, buiten zijn groep. Dat terwijl de VS in slechts drie van de achttien duels onder Klinsmann meer dan één keer doel troffen.

Het team van Klinsmann heeft waarschijnlijk vier punten uit de komende twee duels nodig om de volgende kwalificatieronde voor het WK 2014 te bereiken.

NUwerk

Tip de redactie