Douglas debuteert op training Nederlands elftal

KATWIJK - Het Nederlands elftal is maandagavond rond 18.30 uur met Douglas in de gelederen begonnen aan de eerste training in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië.

De 24-jarige verdediger van FC Twente, geboren in Brazilië, debuteert op het speelveld van Quick Boys in Katwijk tijdens een oefensessie van Oranje. Dat geldt ook aanvaller Ruben Schaken (Feyenoord) en doelman Kenneth Vermeer (Ajax).

Douglas heeft zich op eigen verzoek laten naturaliseren tot Nederlander. De robuuste verdediger is sinds september beschikbaar voor Oranje, nadat hij vijf jaar onafgebroken in de eredivisie had gevoetbald.

Bijzondere dag

''Ik ben heel blij'', stamelde de geboren Braziliaan wel tot drie keer toe. ''Dit is zo'n bijzondere dag. Echt heel bijzonder."

''Ik heb mijn moeder gebeld en ben meteen in de auto gestapt. Hier heb ik zo lang op gewacht. Ik heb drie jaar lang heel veel moeite gedaan om in te burgeren."

Mathijsen

Bondscoach Louis van Gaal liet Douglas eerder afvallen uit de voorselectie voor de duels met Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). Hij nam de geboren Braziliaan aanvankelijk ook niet op in zijn keurkorps voor de interlands met Andorra (12 oktober) en Roemenië (16 oktober).

Douglas ontving echter maandagmiddag alsnog een uitnodiging omdat Joris Mathijsen waarschijnlijk ook niet mee gaat naar Roemenië. De verdediger van Feyenoord, pas net hersteld van een hamstringblessure, zou het duel met Andorra sowieso missen.

WK

''Ik moet mijn plek nog veroveren, maar ik krijg nu wel een kans. Die moet ik grijpen. Als voetballer wil ik het hoogste bereiken'', vertelde Douglas.

''Ik wil daarom met Nederland op het WK uitkomen. Het is natuurlijk bijzonder dat het WK in Brazilië is. Maar ik moet me eerst nog bewijzen. Ik heb na aankomst met de bondscoach gesproken. Hij zei dat ik gewoon hetzelfde als altijd moet doen. Ik moet ook zorgen dat ik iedere dag beter word.''

Lees alles over Oranje op NUsport

NUwerk

Tip de redactie