HOOFDDORP - Johan Cruijff heeft pas ruim twee jaar na het ontketenen van zijn revolutie iedereen bij Ajax kunnen informeren over zijn plannen.

Dat stelt de voormalig topvoetballer maandag in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. Cruijff blikt terug op een 'trieste' periode bij Ajax vol bestuurlijke onrust.

"Ik kon pas twee weken geleden voor het eerst alle geledingen binnen de club informeren over onze plannen. Ik realiseer me eens te meer dat het gewoon heel triest is dat het allemaal zo lang heeft moeten duren."

De invoering van het gedachtegoed van Cruijff loopt nog steeds niet op schema. "We zijn eigenlijk nog maar net begonnen. In technisch opzicht dan, want aan de zakelijke kant zijn we nog steeds niet klaar."

Momentopname

In september 2010 was het duel tussen Real Madrid en Ajax voor Cruijff aanleiding om aan de slag te gaan met Ajax. Afgelopen week waren de Spanjaarden opnieuw veel te sterk voor de Amsterdammers.

"Daar werd ik niet door verrast. Ik wist al dat Real niets cadeau zou geven. De wedstrijd was vooral een momentopname die de reorganisatie van de club niet in de weg mag staan."