HOOFDDORP - De kans is zeer klein dat Wouter olde Heuvel het komende schaatsseizoen in actie zal komen. Het jaar zal voor de TVM-rijder in het teken staan van revalideren, zo laat zijn coach Gerard Kemkers weten.

De 26-jarige Tukker werd in januari van dit jaar geopereerd aan zijn linkerknie en is daarvan nog onvoldoende hersteld.

Olde Heuvel had een zeldzame en zware kwetsuur: "De bovenkant van mijn knieschijf is te dik, waardoor er steeds een pees ontstoken raakt", zei hij destijds.

Vanwege de revalidatie van deze blessure zal het volledige schaatsseizoen waarschijnlijk aan de allrounder voorbijgaan. "We hebben voor een rustige opbouw gekozen, omdat we hem een kans willen geven voor de Spelen van Sotsji", vertelde Kemkers zondag aan de NOS.

"Dat betekent dat we ervan uitgaan dat hij dit seizoen niet in actie komt. Of, als alles goed blijft gaan, misschien een paar wedstrijdjes rijdt aan het eind van het seizoen."

Geen geld

Olde Heuvel zou eigenlijk overstappen naar het team van Jan van Veen (vorig jaar Team Hart), maar omdat daar geen sponsor en dus geen geld was voor zijn revalidatie, keerde de tweevoudig Nederlands kampioen allround terug naar TVM.

Voor die ploeg was hij al sinds 2006 uitgekomen.