EINDHOVEN - PSV heeft zich zondag met de derde competitiezege op rij weer in de top van de eredivisie gemeld.

De ploeg van trainer Dick Advocaat, met Jeremain Lens als uitblinker, was voor eigen publiek veel te sterk voor NAC Breda: 4-0. De vaak bekritiseerde defensie van PSV hield bovendien voor de derde keer in één week de 'nul'.

PSV zit in een fase met wedstrijden tegen laaggeklasseerde clubs waarin het de punten moet pakken. Vorige week deed het elftal van Advocaat dat al op overtuigende wijze bij VVV (0-6) en zondag was ook NAC een makkelijke prooi.

De thuisclub kwam in het Philips Stadion geen moment in de problemen en kon tevens werken aan het doelsaldo, al liet PSV na om een monsterscore neer te zetten. NAC straalde geen moment het geloof uit dat het wat kon halen in Eindhoven.

Lens

Advocaat stuurde dezelfde elf spelers het veld in als donderdag in de Europa League tegen Napoli, toen PSV misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. Net als tegen de Napolitanen, toen het 3-0 werd voor PSV, eiste Lens de hoofdrol voor zich op. De spits was bij alle doelpunten van PSV betrokken.

Lens opende in de 24e minuut de score, door de bal in de korte hoek langs Jelle ten Rouwelaar te schieten. PSV had daarvoor via Dries Mertens al twee grote kansen op de openingstreffer laten liggen.

Op slag van rust leverde Lens het voorbereidende werk bij de 2-0 van Ola Toivonen. De Zweedse schaduwspits liet in de volle doelmond een schot van Lens met veel gevoel over de buitenkant van zijn rechterschoen rollen, waardoor Ten Rouwelaar geklopt was.

Wijnaldum

Tien minuten na de pauze vond Lens voor het doel de vrijstaande Mark van Bommel, die zijn tweede doelpunt van het seizoen aantekende: 3-0.

Van Bommel maakte een kwartier voor tijd plaats voor Jürgen Locadia, de jonge spits die vorige week in Venlo zijn competitiedebuut opluisterde met drie doelpunten.

Locadia had in Eindhoven ook meteen kunnen scoren, maar verknoeide de kans door een slechte aanname. In de slotfase maakte een andere invaller, Georginio Wijnaldum, er 4-0 van op aangeven van uitblinker Lens.