HOOFDDORP - Niki Terpstra is zondag als derde gefinisht in de Franse eendagkoers Parijs-Tours. 

De renner van Omega Pharma-QuickStep moest in de sprint zijn meerdere erkennen in de Italiaan Marco Marcato van Vacansoleil-DCM. De Belg Laurens De Vreese werd tweede.

Terpstra demarreerde op 22 kilometer van de meet uit het uitgedunde peloton en bleef uiteindelijk over met Marcato en De Vreese.

Omdat een goede samenwerking bij de achtervolgers uitbleef, stegen de kansen van de koplopers in de laatste kilometers.

Op iets meer dan twee kilometer van de finish waagde Argos-Shimano-sprinter John Degenkolb nog een ultieme poging om het gat te dichten. Omdat de drie koplopers in de laatste kilometer vooral naar elkaar keken en de benen stil hielden, kwam de Duitser nog angstig dichtbij.

Probleemloos

Wellicht opgeschrikt door de naderende komst van Degenkolb verspeelde Terpstra zijn kansen op de zege door veel te vroeg aan te gaan.

De Noord-Hollander werd snel gepasseerd en zag uiteindelijk Marcato probleemloos naar de overwinning sprinten. Degenkolb werd op zes seconden vierde. De winnaar van vorig jaar, Greg Van Avermaet, finishte als zesde.

De koers werd geopend met een lange vluchtpoging van elf renners, met daarbij Karsten Kroon, Koen de Kort en Wilco Kelderman. De hele dag werd er in het peloton tegen de vijftig kilometer per uur gereden, waardoor de ontsnapping nooit echt kans van slagen had.