PEKING - Novak Djokovic heeft zondag het toernooi van Peking gewonnen.

Het was de vierde toernooizege van dit jaar voor Djokovic die eerder Masters-toernooien won in Toronto en Miami en vroeg in het jaar de Australian Open op zijn naam schreef. Hij verhoogde daarmee de druk op de Zwitser Roger Federer in de strijd om wie het jaar afsluit als nummer 1 van de wereld.

Djokovic zegevierde in 2009 en 2010 eerder in China. Vorig jaar won de Tsjech Tomas Berdych.

In de eerste bedrijf ontliepen Djokovic en Tsonga elkaar weinig. De twee toptienspelers maakten nagenoeg evenveel punten en benutten beide een van hun vier breakpoints.

Zwakke start

In de tiebreak maakte een zwakke start van Tsonga het verschil. De Fransman begon met drie fouten en kon de opgelopen schade niet meer repareren.

Tsonga kwam het verlies van de eerste set niet meer te boven. Hij werd in de derde game van het tweede bedrijf gebroken, iets wat hem twee games later nogmaals overkwam. Djokovic serveerde vervolgens bij 5-2 de wedstrijd uit.

''Het is fantastisch om in dit nieuwe stadion de titel te pakken'', zei Djokovic over het nationale tennisstadion van Peking dat bij zijn laatste succes in de Chinese hoofdstad, in 2010, nog gebouwd moest worden.

''De eerste set was erg spannend en kwam het aan op een paar punten. Na de snelle break in de tweede voelde ik me meteen een stuk zekerder.''

Bekijk de beelden