AMSTERDAM - Kickbokser Remy Bonjasky heeft zaterdag met moeite gewonnen bij zijn comeback. Tegen Anderson Silva uit Brazilië had 'The Flying Gentleman' in Brussel een beslissende ronde nodig.

Silva stond na de eerste twee ronden op punten voor, maar Bonjasky maakte zijn achterstand in de derde ronde goed en drukte in de beslissende ronde door.

Bonjasky maakte in Brussel zijn comeback in de ring voor organisator Glory. De 36-jarige Almeerder won drie keer de wereldtitel in de K1.

In 2010 ging hij, mede vanwege een oogblessure, met pensioen en ging hij als trainer aan de slag. Het bloed kroop echter toch waar het niet gaan kon.

De Nederlander wilde vooral voorkomen dat hij een 'pak rammel' zou krijgen, liet hij eerder optekenen in het magazine van NUsport. 

"Mijn eerste wedstrijd mag geen deceptie worden. Het zou niet mooi op mijn cv staan, want de mensen praten graag over dat soort dingen. Na een speelronde in de eredivisie wordt een voetballer ook afgemaakt op tv als hij een lullig balletje geeft. Ik wil zo’n 'Manolevje' voorkomen."