ARNHEM - Na een amusant en doelpuntrijk duel met sc Heerenveen (3-3) is Vitesse dit seizoen nog altijd ongeslagen.

Het was na de wedstrijden tegen ADO Den Haag (2-2) en Heracles Almelo (1-1) wel de derde keer dat de Arnhemse ploeg in het eigen Gelredome niet verder kwam dan een gelijkspel.

Grote man bij de thuisclub was spits Wilfried Bony met drie treffers. Hij bracht daarmee zijn totale productie op acht doelpunten. Aan Friese kant scoorde Alfred Finnbogason tweemaal. Sven Kums maakte het derde doelpunt.

Vitesse startte met aanvallende intenties. Doorlopend waren vier man aan het front te vinden: Renato Ibarra, Wilfried Bony, Jonathan Reis en Mike Havenaar.

Kansen

Het leverde Vitesse al in het eerste kwartier een handvol kansen op. Doelman Kristoffer Nordfeldt voorkwam een vlotte Friese achterstand. Heerenveen kwam aan tegenstoten nauwelijks toe. Pas nadat Vitesse wat terugviel, kwamen de Friezen beter in het spel.

Tien minuten voor de pauze opende Heerenveen tegen de verhouding in de score. Bij een counter over links bediende Jukka Raitala de vrijstaande Finnbogason. De trefzekere spits had geen moeite doelman Piet Velthuizen van dichtbij te passeren.

Bony

Vitesse kwam al vrij snel in de tweede helft langszij. Een combinatie tussen Janssen en de opgerukte centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden eindigde bij Bony. De Ivoriaan aarzelde geen moment en tikte de 1-1 binnen.

Na nog geen twintig minuten kwam Heerenveen opnieuw op voorsprong. Na een communicatiestoornis tussen Velthuizen en de verdedigers Van der Heijden en Patrick van Aanholt kon Finnbagoson simpel zijn tweede treffer scoren.

Lang plezier had Heerenveen niet van die positieve marge. Enkele minuten later maakte ook Bony zijn tweede doelpunt.

Doelpuntenfestival

Het doelpuntenfestival was daarmee nog niet afgelopen. Een kwartier voor tijd kwam Heerenveen voor de derde maal op voorsprong, ditmaal uit een vrije trap van Kums.

Genoeg voor de winst was het opnieuw niet. Uit een strafschop tekende Bony voor zijn derde treffer van de avond.

Die penalty gaf scheidsrechter Richard Liesveld op advies van zijn grensrechter, die had gezien dat Arnold Kruiswijk tegenstander Bony licht beroerde. Voor Kruiswijk betekende dat met zijn tweede gele kaart einde wedstrijd.