EMMEN - MVV Maastricht heeft vrijdag de eerste periodetitel van het seizoen in de Jupiler League veroverd. De Limburgers wonnen bij Emmen (3-0). 

Na acht duels bleef het elftal van trainer René Trost daardoor bovendien de ongeslagen koploper van de eerste divisie. Het was in Drenthe alweer de zesde zege voor MVV.

De beslissing viel in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Eerst schoot Emmen-verdediger Kelvin Maynard in eigen doel, even later knalde Bryan Smeets van net buiten het stafschopgebied nummer twee binnen.

''Dat gaf ons heel veel vertrouwen'', zei Trost naderhand. Na de hervatting maakte Danny Schreurs er 3-0 van.

Helmond Sport

Helmond Sport, dat bij puntenverlies van MVV ook nog kans op de periodetitel had gemaakt, speelde gelijk bij Excelsior (2-2).

Het duel kende een spraakmakend verloop. Halverwege leidden de Rotterdammers met 2-0 én hadden ze na rode kaarten voor Mats van Huijgevoort en Jurgen Mattheij twee man minder in het veld. Bovendien miste Helmond Sport in de eerste 45 minuten twee strafschoppen.

Na de hervatting scoorde Sebastian Stachnik twee keer Helmond Sport. De treffers van de thuisclub kwamen op naam van Mick van Buren en Elvis Manu.

Opvallend was ook de nederlaag van Volendam thuis tegen Veendam, 0-2.