LONDEN - Martin Jol heeft vrijdag tijdens een persconferentie teruggeslagen naar Bobby Zamora.

De 31-jarige spits, die in januari werd verkocht aan stadgenoot Queens Park Rangers, stelde deze week in een interview dat het leeuwendeel van de selectie van Fulham het niet ziet zitten met de Scheveningse trainer. Dat zou hebben geleid tot een uittocht op Craven Cottage.

''De druiven zijn waarschijnlijk zuur'', reageerde Jol. ''Niets is wat het lijkt. Iedereen kent me. De spelers ook. De een zegt dit, de ander dat. Het maakt niet uit en het kan me niet schelen ook."

"Wat telt, zijn de resultaten. Daar moet je de spelers op aanspreken. Als ze hun best doen en hard werken, probeer ik altijd een goede relatie met hen op te bouwen. Doen ze dat niet, dan doe ik ook geen moeite.''

Jol zei te vermoeden dat het 'verschil van inzicht' met Zamora al is begonnen toen hij amper twee weken in dienst was van de Londense club uit de Premier League.

Lekken

''Er was het een en ander gelekt naar een krant. Ik heb hem gevraagd of hij de bron was. Hij ontkende, terwijl ik er honderd procent zeker van was dat hij en zijn zaakwaarnemer er achter zaten."

"'Nee, ik was het niet. Ik heb de pest aan de pers', was het antwoord. Hij had ook een hekel aan verdedigen. Later zei hij zelfs kruispasses te haten. Toen dacht ik 'misschien is het beter hem te verkopen'. Dat hebben we gedaan.''

Volgens Jol is het ook niet waar dat bepalende spelers als Clint Dempsey, Danny Murphy en Moussa Dembélé uit onvrede over beleid zijn vertrokken. Laatsgenoemde Belg (ex-AZ) verhuisde voor veel geld naar Tottenham Hotspur.

''Moussa heeft me na zijn transfer gebeld en bedankt voor alles. Murphy wilde ik graag houden, vraag het hem maar. Er speelde niets.''