HOOFDDORP – Sven Kramer reist volgende week waarschijnlijk gewoon mee met de TVM-ploeg naar Inzell voor een trainingskamp.

Kramer liep vorige maand een rugblessure op bij een val van een schommel, waardoor hij mogelijk de start van het schaatsseizoen zou missen.

"Mijn rug is helaas wat gevoeliger, waardoor ik er nu meer dan normaal hinder van ondervind. Ik moet nu even afwachten hoe een en ander zich ontwikkelt, maar in principe ga ik gewoon volgende week met de rest van de ploeg naar Inzell", aldus de schaatser in De Telegraaf.

De eerste belangrijke test van het seizoen zijn de NK afstanden in Heerenveen begin november.

Spijt

Kramer heeft er spijt van dat hij risico heeft genomen door op de schommel te gaan zitten.

"Een rugblessure was het gevolg en die heeft mijn voorbereiding op het seizoen inmiddels redelijk in de war geschopt. Het was een ongelukkige val waarbij een tussenwervelschijf een duw heeft gekregen."

Doelstelling

De Fries legt dit seizoen met het oog op de Spelen in Sotsji weer de accenten op de 5000 en de 10.000 meter en de ploegenachtervolging.

"Vier jaar geleden sprak ik mij uit voor drie gouden medailles te willen gaan. Dat is niet gelukt. Voor Sotsji is de doelstelling eigenlijk weer hetzelfde, al is het best moeilijk dat hardop uit te spreken. Zeker in mijn huidige situatie. Als je met een blessure kampt, heb je toch een iets andere 'mindset' dan wanneer je je beresterk voelt."