RIJSWIJK - Sporting Portugal heeft donderdagavond in de Europa League een zware nederlaag geleden. De Portugese club ging op bezoek bij het Hongaarse Videoton FC met 3-0 onderuit.

Ricky van Wolfswinkel zou rust krijgen, maar kwam bij een 2-0-achterstand al na een half uur in het veld.

Paulo Vinicius zette de thuisploeg al na een kwartier op voorsprong, waarna Filipe Oliveira(21e minuut) en Nemanja Nikolic (35e minuut) de marge verhoogde.

De ruststand van 3-0 werd ook de eindstand. Stijn Schaars kwam bij Sporting in de 45e minuut binnen de lijnen, terwijl Khalid Boulahrouz twintig minuten voor tijd zijn opwachting mocht maken. Zij konden de nederlaag echter niet voorkomen.

Racing Genk, de ploeg van coach Mario Been, leidt in diezelfde groep G. De Belgen gaven bij FC Basel een 2-0-achterstand weg en speelden gelijk: 2-2. Genk heeft vier punten, één meer dan Videoton. FC Basel (twee punten) en Sporting Lissabon (één punt) wachten nog op hun eerste zege.

Bilbao en Spurs

Athletic Bilbao, de finalist in de Europa League vorig seizoen, verloor verrassend in Tsjechië. Op bezoek bij Sparta Praag werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Ook het 'grote' Tottenham Hotspur maakt tot dusverre weinig indruk in de Europa League. De Londense ploeg kwam bij Panathinaikos niet verder dan 1-1.

Michael Dawson opende voor de Spurs in de 35e minuut de score, maar de Spaanse aanvaller Toché voorkwam voor de Grieken een nederlaag. Eerder speelde Tottenham al gelijk tegen Lazio Roma.